Arrangementen

Op aanvraag maak ik altijd een specifieke bewerking van het betreffende muziekstuk. Ik ben dus geen muziek uitgeverij. Er wordt altijd rekening gehouden met de bezetting, het niveau, wel of geen improvisaties/zang.

Veel titels kunnen voor meerdere bezettingen gearrangeerd worden, van saxofoonkwartet tot bigband, van looporkest tot jazzcombo.

De laatste 15 jaar ben ik vooral bezig geweest Funk, Pop, Rock, Soul en Afrikaans/Carabische tradities te vertalen naar muziek voor blaasorkesten in zeer diverse samenstellingen.

In de Bigband stukken streef ik naar een combinatie van de Jazz traditie met een meer modernere “sound”. Ik ben erg geinteresseerd in het schrijven van muziek die de subtiliteit van een gedegen bigband arrangement combineert met een stevige Funk of Rock groove.

Bij de titels voor Blaasorkesten probeer ik een wat hipper repertoire te schrijven dan de gangbare fanfare muziek. Leuke goed speelbare swingende stukken voor amateurs.

Het Brassband repertoire verraadt mijn grote affiniteit met de Second Line uit New Orleans. In mijn band De Broeders ben ik daar 12 jaar mee bezig geweest.

De catalogus van Combo stukken is het resultaat van het jarenlang verzamelen van leuke titels voor een band met wat blazers, met of zonder zang. En de laatste tijd ook door het schrijven voor schoolorkesten. Veel Funk, Soul, Latin Jazz enzovoort.

Alle stukken zijn, al dan niet onder mijn leiding, in diverse bands, workshoporkesten, professioneel of met amateurs eerder uitgevoerd. Vanwege mijn jarenlange ervaring als dirigent/bandleider van workshoporkesten en professionele bands kan ik inmiddels goed inschatten wat wel of niet werkt voor een specifiek orkest.
Het is dan ook mijn streven om in een nauwe samenwerking met de klant tot een goede verantwoorde keuze van repertoire te komen.

Toelevering

Arrangementen en partijen worden aangeleverd als Finale-bestand of als PDF. Bekijk hier als voorbeeld een PDF van de eerste twee pagina's van het Heart of Darkness arrangement.