Biografie

Na een studie Regie aan de Theaterschool en Arrangeren/Compositie aan het Conservatorium van Amsterdam in de jaren tachtig ben ik me volledig op muziek gaan richten. In eerste instantie als saxofonist, later vooral ook als initiatiefnemer en bandleider. De laatste 20 jaar heb ik me gespecialiseerd als arrangeur, dirigent en workshopdocent.

Zo heb ik onder meer opgezet: het Rough Times Orchestra (1988-1989), het Sudorific Saxofoon Sextet ('90-'91), De Broeders ('92-'02), amateur blaasorkest Toeterszat ('92-'03) en amateur Bigband http://kosmosis.nl/ ('02 tot nu)

De laatste paar jaar heb ik de muziek gearrangeerd/gecomponeerd voor, en leiding gegeven aan het XLJAZZ projekt-orkest van Stichting Buitenkunst.

2006 Jazz from Hell: de muziek van Frank Zappa
2007 Funk and Fusion: greatest hits 70's 80's Jazz Rock
2008 Omnivore: eigen composities.

"Ik heb concerten bezocht van twee edities met Dieho aan het roer, waarvan ik 'Frank Zappa, Jazz from Hell' schaar onder de meest indrukwekkende concerten die ik ooit heb meegemaakt." Paul van den Belt op Weblog Draai om je oren, Jazz en meer.
 

Sinds 1992 ben ik actief in het geven van workshops.
Vanaf 2000, 33 themaweken bij Stichting Buitenkunst en series avonden oa. bij de SJU in Utrecht en Stichting Jazz International in Rotterdam.
Daarnaast schrijf en arrangeer ik voor diverse Projekten, Bigbands, Blaasorkesten, Popbands, Brassbands, Combo's en Straatorkesten.